Yoga Safari door Rwanda en Uganda

Een all-inclusive reis voor de body, mind & soul

Stap uit de dagelijkse ratrace en maak kennis met de hartverwarmende cultuur van Rwanda en Uganda. Tijdens deze 15-daagse Yoga Safari staan al je zintuigen op scherp. Ontdek de overweldigende natuur en uitgestrekte landschappen, volg ontspannen yogalessen op unieke plekken en maak kennis met de openheid van de Afrikaanse bevolking. Een onvergetelijke roadtrip met een touch of yoga, maar vooral… een touch of Africa.

Een yogavakantie om nooit te vergeten

Adventurous Yoga Travels goes to Rwanda en Uganda. Onder de inspirerende begeleiding van Geertje ‘Peer’ Brinkmann: bevlogen dans-, yoga- en Pilates docent met haar eigen studio, maak je een afwisselende reis door het leefgebied van beide landen. Een herinnering voor het leven.

 • Kleine groep van max. zes personen.
 • Dagelijkse yoga- en meditatiesessies (ochtend en avond).
 • Inclusief overnachtingen, eten en drinken.
 • Guided tours i.s.m. de lokale bevolking.
 • Safari vehicle met open dak voor een ultieme ervaring van de omgeving.
 • Bewust reizen met respect voor de natuur.

Ben je benieuwd naar de reis en kosten? Lees dan snel verder.

Deze unieke Yoga Safari is een reis naar buiten én binnen. Verwacht overweldigende natuur met uitgestrekte savannes, jungle, bergen, meren en niet te vergeten het dierenrijk: olifanten, apen, leeuwen, giraffen en nijlpaarden. Wat een rijkdom om deze dieren in hun natuurlijke habitat mee te maken. Daarnaast ervaar je de cultuur en ziel van Rwanda en Uganda. De indrukken die je opdoet, excursies die we maken en mensen die je onderweg ontmoet, zullen een onuitwisbare indruk achterlaten. Kortom: oprecht food for the heart & soul.

Wat ga je o.a. doen?  

 • Game drives
 • Gorilla trekking – optioneel
 • Boat safari
 • Boda Boda Tours
 • Bezoek aan een school (karma yoga – benodigdheden doneren)
 • Rhino Sanctuary
 • Bezoek Kigali Genocide Memorial
 • Een avond dansen (op zondag-, woensdag- en vrijdagavond wordt er gedanst in Uganda en wij dansen mee)

Ervaar Afrika in al haar schoonheid, warmte en authenticiteit!

Enthousiast geworden? Schrijf je nu in en ontvang een uniek welkomspakket.

Met Adventurous Yoga Travels reis je bewust en met respect voor mens, dier en natuur. Zo is het soms bijvoorbeeld nodig dat je je aanpast aan lokale gebruiken van een land. Fotograferen is natuurlijk helemaal oké, maar doe het met respect voor mens en dier. Daarnaast is het belangrijk om afval en plastic te verminderen. En om je daarbij een vliegende start te geven, ontvang je bij het boeken van de reis een gratis jungle- en natureproof welkomspakket met daarin o.a. plasticvrije zeep en tandpasta.

Jouw investering voor een 15-daagse Yoga Safari door Rwanda en Uganda is €4220,-. Dit is all inclusive, met uitzondering van de vlucht, visa en reisverzekering.

 • 14 nachten slapen in luxe hotels, lodges en tenten. Let op! De prijs is gebaseerd op twee personen per kamer in aparte bedden. Liever een eigen kamer? Informeer naar de mogelijkheden.
 • Vervoer van en naar het vliegveld.
 • All-inclusive: ontbijt, lunch, diner (ook vegetarisch), mineraalwater, koffie, thee en juices.
 • Tours, game drives, de boat trip en andere activiteiten.
 • Vakkundige begeleiding van een lokale gids.

Peer’s inspiratie

De mensen, cultuur, veerkracht en creativiteit: Rwanda en Uganda raken je recht in het hart. Mijn wens om mensen dit bijzondere continent zelf te laten ervaren, is dan ook groot. Toevallig ontmoette ik een tijdje geleden Mike, een lokale Oegandese ondernemer met een eigen guide- en safari bedrijf Remikable Adventures. Hij legde uit dat er in Uganda grote vraag is naar yoga teacher-trainingen. Door yoga aan te bieden wordt het voor locals mogelijk om expats (o.a. in Kampala) yogalessen te geven. Ik vertelde hem over mijn ideeën voor een retreat en hoe ik altijd graag iets terugdoe voor het land dat ik bezoek. En zo kwamen we samen tot het concept ‘Yoga Safari door Rwanda en Uganda’. We nemen de lokale bevolking mee in opleiding met als doel dat zij de organisatie uiteindelijk overnemen en de Yoga Safari’s geheel zelfstandig kunnen runnen. Mijn wens voor daar is meer aanbod, meer werkgelegenheid en meer toekomstperspectief. Een groot contrast ten opzichte van hoe wij hier leven, in al onze rijkdom.

Ervaar de ziel van het verrassende Rwanda en ongerepte Uganda. Kom met mij mee!

- Peer

Rwanda en Uganda in het kort

Rwanda: een land dat door de genocide in 1994 als gevolg van propaganda extreem zware tijden heeft gekend en daar zo sterk van is hersteld. Ik heb veel bewondering voor de veerkracht van de mensen. Het land is volop in ontwikkeling: er is duidelijk geïnvesteerd in community, er zijn talloze hippe plekken, de straten zijn smetteloos schoon, het gebruik van plastic wordt gereduceerd, door het hele land zijn er watervoorzieningen aangelegd, het verkeer wordt georganiseerd en veel vrouwen bekleden er inmiddels topfuncties binnen de NGO’s en politiek. En het allerbelangrijkste: 25 jaar na de genocide is er geen onderscheid meer. Iedereen is Rwandees. Rwanda bruist en borrelt als nooit tevoren. Wij, als Nederlanders, kunnen hier nog van leren.

En dan Uganda, een land waar het juist precies het tegenovergesteld is. Lees: heerlijk Afrikaans ‘ongeorganiseerd’ (volgens onze normen). De vrije, creatieve geest en de ogenschijnlijke onbevangenheid helpen om te aarden en los te komen van onze -soms beknellende en strak georganiseerde- westerse structuur. De warmte en schoonheid van het community-gevoel zijn duidelijk voelbaar in Uganda: de mensen werken samen en staan voor elkaar klaar. Maar natuurlijk zijn er ook zorgen. Bijvoorbeeld over hoe men genoeg eten op tafel krijgt aan het eind van de dag en niet te vergeten de medische zorg. Toch lijken de mensen hier gelukkig en tevreden met wat ze hebben. 

inschrijving aanvragen

Ben je enthousiast geworden en wil je Rwanda en Uganda graag zelf ervaren? Schrijf je dan in voor deze unieke Yoga Safari inclusief gratis welkomspakket. We reizen in kleine groepen dus wacht niet te lang met het reserveren van jouw plekje. Heb je vragen? Stel ze via het formulier of neem contact op met Peer via +31(0)622493809.

De reis

All-inclusive 15-daagse Yoga Safari door Rwanda en Uganda
Datum: meerdere startdata
Prijs: € 4220,- Excl. Vlucht, visa en reisverzekering